2013. október 22., kedd

Makkot szedtem tölgy alatt...

Szalai Borbála: Makk-emberke

Makkot szedtem tölgy alatt,
gyorsan telt a nagy kalap.
Tudtam én már előre,
mit csinálok belőle:

kutyát, macskát,
gólyát, darut,
zsiráfot is,
hosszú nyakút,

csacsit, lovat,
bocit, kecskét,
s a végén egy -
makk-emberkét...

Makkból lesz a hasa, feje,
gyufaszálból lába, keze...
Makk kalap lesz a kalapja,
hogy ne fázzon a kobakja..


Ha már összegyűjtöttük ezeket a kedves kis őszi terméseket, és valami szépet szeretnénk alkotni belőle, nem árt, ha gondosan előkészítjük őket, hogy a kész mű még tetszetősebb legyen.
Tisztítás, csírátlanítás, párkeresés és fényezés - ha szeretnéd megtudni, hogy a makktermések esetén mit jelentenek ezek a "varázsszavak", kattints, és olvasd el a "Makk előkészítése kézműves akcióra" című cikket.

Használhatjuk a makk termés kalapját is. Aprólékos munka, de a végeredmény önmagáért beszél - legyen szó koszorúról vagy gömbről.Sok érdekes ötletet mutat be Mr Kate oldala az egyszerűtől kezdve az időigényesebb, bonyolultabb megoldásokig: például nagyon hangulatos az alábbi gyertya-makk párosítás.


Pici ötletek, közös kreatív alkotások, sok közös családi vidám pillanat.


Ragadj festéket, és ecsetet! Sok mókás, színes dísz, ajándék készülhet. Például mit szólnál egy saját készítésű játékhoz - a legkisebbek örömére? Szükséged lesz 6 ugyanolyan festhető tálkára. 6 színű festékre, és színenként 4-5 makkra. Egyszerű és nagyon mutatós dekorációk készülhetnek - csak néhány ötlet a sok közül:Jó gyűjtögetés és kreatív alkotást Mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése