2014. október 17., péntek

Ősszel kezdődő Karácsonyvárás újra

Újra bekanyarodtunk az őszbe, lassan elkezdődik az év végi hajrá. Valamivel több mint 2 hónap múlva újra itt lesz az év legszebb ünnepe, a Karácsony.

Idei első bejegyzésemben egy kellemes őszi sétára hívlak Benneteket. Bár ma még esős-borús az idő, de hétvégére már szép napsütést jósolnak a meteorológusok. A szombati munkanap miatt lerövidített hétvége legyen pihenős. Ha már szép idő lesz, irány a jó levegő, a közeli park, sétány, erdő!
Keress apró kincseket az elaludni készülő természetben, melyek jól jöhetnek majd az ünnepi készülődés, dekorálás, ajándékkészítés idején.Tippek őszi kirándulásokhoz:
Őszi kirándulóhelyek Budapesten
10 kirándulóhely itthon, ami ősszel is szép
TOP 10 őszi kirándulóhely

+1 a személyes kedvencem:
Telki Öreg Tölgy Tanösvény - 3 évvel ezelőtt jött létre lakossági kezdeményezésre. Névadója egy 250 éves molyhos tölgy hársfa. Az útvonal 2, 9 km hosszú, kb. 1,5 óra alatt kényelmes sétával teljesíthető.Az első őszi fagyok idején érik be a csipkebogyó. Magas C-vitamin tartalma miatt is érdemes saját "készletet" gyűjteni belőle, és persze szépséges dekoráció is készülhet belőle.Érdemes újra átböngészni a tavalyi bejegyzéseket, ha a begyűjtött makkok, diók és egyéb termések hasznosításához keresünk ötleteket:
Makkot szedtem tölgy alatt
Dió díszek


Napsütéses hétvégét, jó gyűjtögetést Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése