2013. szeptember 30., hétfő

Karácsonyi ajándékvásárlási láz - ősszel?

Minden évben a karácsonyi készülődés utolsó napjaiban - biztosan sok más sorstársammal együtt - megfogadom: jövőre hamarabb kezdek ajándékokra vadászni. Nagy a család; a sok kívánság, titkos vágy kipuhatolása, majd az ajándékok beszerzése sok időt, körültekintést igényel. És persze pénzt is.
Ha a karácsonyi ajándék-vadászatot nem hagyjuk az utolsó hetekre-napokra, annak sok előnye lehet:

  • van időnk kilesni szeretteink karácsonyi kívánságait;
  • elkerülhetjük az ünnep előtti tolongást a boltokban;
  • az ajándékozás költségei több hónapra oszlanak el, így erre már decemberben nem (vagy csak kevesebbet) kell beterveznünk;
  • elcsíphetünk egy jó akciót (árleszállítás, kuponos kedvezmények stb.);
  • ha saját magunk készítjük az ajándékokat, akkor van elég időnk beszerezni a hozzávalókat, és elkészíteni a kedves meglepetéseket.

Szerintem megéri. Holnap már október lesz - akár hozzá is kezdhetünk!


Érdemes átgondolni, hogy hány embernek szeretnénk vásárolni, és mennyi pénzt szánunk egy-egy ajándékra. Kit lephetünk meg saját készítésű ajándékkal? Ha már van konkrét ötletünk, akkor megtervezhetjük a hozzávalók beszerzését. 

Rendezzük, rendszerezzük a terveket, ötleteket - írhatjuk őket pl. egy táblázatba, vagy határidőkkel egy naptárba. Persze tároljuk ezeket a fájlokat, feljegyzéseket olyan helyen, ahol a szeretteink nem férnek hozzá.(-:
Készíthetünk saját magunk is ilyeneket, de számos helyről tölthetünk le mindenféle rendszerező és tervező listákat.Neked van ötleted, hogyan lehet elkerülni a karácsony előtti tömeget a boltokban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése