2014. november 19., szerda

Adventi koszorú ötletek


2014-ben az adventi időszak András napkor, november 30-án kezdődik Az adventi naptár mellett - az adventi koszorúval beköltözik az otthonunkba a karácsonyvárás hangulata.

Egyszerű fehér kompozíció
Tudtad?

- Advent a karácsonyra való készülés ideje - advent első vasárnapja az András naphoz (november 30.) legközelebb eső vasárnap - 2013-ban december 1.
- Az első adventi koszorút egy hamburgi lelkész, Johan Heinrich Wichern készítette 1860-ban, melyen 24 gyertya volt, minden napra egy.
- Hazánkban a második világháború után terjedt el először a templomokban, majd az otthonokban.
- A hagyomány szerint három darab lila és egy darab rózsaszín gyertyát kell elhelyezni az adventi koszorún. A meggyújtás sorrendje: lila, lila, rózsaszín. lila.
- A lila szín a keresztény hagyományban a bűnbánat színe - a keresztények advent során bűnbánattal, böjttel készülnek a karácsonyra, a négy vasárnapból a harmadik kis szünetet jelent, ekkor a küszöbön álló ünnep fölött érzett öröm kerül előtérbe, ezt jelképezi a rózsaszín gyertya.
- A koszorú forma az örökkévalóság és a megtörhetetlen varázslat jelképe.

Extra adventi koszorú


Ha körülnézünk a boltokban kapható, vagy az internetre feltöltött adventi koszorúk között, a legkülönbözőbb megjelenésű, színű, alapanyagú koszorúkat látunk. A gyertyák nem mindig lilák és rózsaszínűek, méretük is különböző. Mindenféle anyag, kiegészítő megtalálható a koszorúkon, melyek sokszor már nem is emlékeztetnek koszorúra.

Koszorú parafadugókkal és fehér gyertyákkal

Koszorú zöldben


Sálba burkolt koszorúk

Természetes alapanyagok

Befőttes üvegekbe zárt adventi gyertyák

Natúr-mézeskalácsos változat

Koszorú pirosban


Gyertyák cserépben


Természetesen, egyszerűen




Olvasnivaló adventi koszorú témában:

1 megjegyzés:

  1. nagyon szépek, jó kis ötletek :) nagyon sok dekor kelléket tudtam ma venni az aldiba http://glurl.co/ALDI . nézzetek szét

    VálaszTörlés