A karácsonyfa-díszítés hagyomány a 15. század végére nyúlik vissza. Ekkor még almával, dióval, ostyaszeletekkel díszítették a fenyőt. Majdnem kétszáz évvel később (1660 körül) "jött divatba" a gyertyás karácsonyfa. A karácsonyfa állítása és díszítése szélesebb körben a 19. században terjedt el, ekkor kezdik üvegdíszekkel ékesíteni a fát.
Manapság a karácsonyfadíszek területén is a bőség zavara jellemző. A csillogó-villogó díszek, fényfüzérek, gömbök mellett nagyon közkedveltek a természetes, natúr színek és formák, a különleges alapanyagokból készült díszek.
Jó program lehet hétvégére, hogy átnézzük a korábbi díszeket, illetve készíthetünk újakat - akár a gyerekekkel együtt. Alapanyagként most a konyhában megtalálható dolgokból válogattunk. Készülhet a karácsonyfadísz almából, narancsból, fahéjból, pattogatott kukoricából, tésztából.
Karácsonyfadísz almából, narancsból
![]() |
Narancs és alma összefűzve |
![]() |
Szárított almakarikák |
További ehető karácsonyfadíszek
Díszek száraztésztából
![]() |
Tésztadíszek a karácsonyfán |
![]() |
Kis tészta-karácsonyfa |
![]() |
Csipke és fahéj |
További illatos ötletek
Díszek pattogatott kukoricából
![]() |
Pattogatott kukorica és vörösáfonya |
Forrás: Mióta díszítünk karácsonyfát?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése